Si te instalojm nje server te conter strike ne Root Linux

Pra ju duhet ta keni nje Root per ta instaluar konterin
pasi te kyqeni permes root me username e password ateher vazhdojm :

Spari e krijojm nje direktorium nga ku do starton hldsupdatetool pra e shenojm :


    mkdir hlds
Pra tani kyqemi ne hlds direktoriumin e krijuar dhe e downloadojm hldsupdatetool.bin dhe vazhdojm:


    cd hlds
    wget http://www.cstrike-planet.com/dls/hldsupdatetool.bin
dhe nese gjithqka shkon mire pas download te hldsupdatetool.bin ne mund ta extratojm apo te startojm nga ajo pra vazhdojm keshtu:


    chmod +x hldsupdatetool.bin
    ./hldsupdatetool.bin
KUJDES: Pasi qe instalohet apo extraktohet ./hldsupdatetool.bin do iu kerkohet nje term komand ku duhet te shenoni YES dhe te shtypni Enter pra perdori YES dhe shtyp ENTER

Nese gjithqka do te shkone mire ju nuk do keni dy file ne scrds directory ato file jane: hldsupdatetool.bin qe e kemi bere download me heret, dhe steam file-i qe gjeneron updatetool, Ky eshte file-i qe do perdoret per instalim te Conter Strike Source .

KUJDES: Nese iu eshte shfaqur nje mesazh "UNCOMPRESS: COMMAND NOT FOUND" tregon qe serveri juaj nuk ka instalim te dekomprezuar . I keni dy opcione te lehta per kete gje, provo keto file ne vijim gjersa logirateni ne root:


    ln -s /bin/gunzip /bin/uncompress


Pas kesaj provo te instalosh ./hldsupdatetool.bin prap, nese nuk mundeni apo nuk keni privilegje ne root accesin tuaj ateher mundesh me i bo download nga ketu file-t:


    wget http://www.cstrike-planet.com/dls/steamTani pasi qe keni perfunduar me file-t me siper, sheno komanden filelstare qe te instalosh CS 1.6


    chmod +x steam
    ./steam -command update -game cstrike -dir .
Pas gjithe ketij instalimi serveri i instaluar duhet te Startoi duke instaluar HLDS instalimi.

Kjo merr kohen afer 40 minuta pra nvaret cfar bandwithi ka root accesi juaj

Kur perfundon Instalimi komplet ju do iu shfaqet nje shkrim :
HLDS installation up to date

Pra tregon qe pefundimisht mundeni me startu server konterin e instaluar

Shpresoi qe me keni kuptuar te gjithe megjithese nuk eshte aq e veshtire pasi e gjitha behet permes comandave ne promt cmd Faleminderit per leximin tuaj!

KUJDES: Mos gaboni ne komanda gjate instalimit pra keto komanda qe i kam shenuar ketu ju mund ti beni copy - paste ne root-cmd qe ta keni me leht instalimin!

Ndrysho modelin e armeve ne CS

Me siguri te gjithëve juve ju kan bo tullusum armët e njejta në counter strike, dizajn i lodht, qe qysh mundeni me i ndrru që me u dokt armët ma të forta e me dizajne të ndryshme, na po e ndrrojm veq alltin deagle, por e njejta procedurë është për të gjitha armët, nëse ndonjë armë qe e shkarkoni ju vjen me sound atëher atë e zhvendsoni tek follderi Sounds, e nëse ju pëlqen zëri si e ka pas arma e mëparshme ateher mos ndryshoni hiq...

Shkojm ne kete faqe dhe zgjedhni modelin e armeve qe deshirojme

Më pas e hapim dhe e ekstraktojmë follderin e armës në Desktop...

e hapim dhe e kopjojm fajllin v_deagle.mdl dhe e zhvendosim tek

C:/Program Files/Valve/cstrike/models

kurse fajllat e zerit i zhvendosim ketu:

C:Program FilesValvecstrikesoundweapons

kur të pyet me i zëvendesu fajllat kliko Yes...

Me pas futemi ne lojen Counter Strike

Csdm + Bot (Lan)


Tuto per me bo Deathmatch me bota LAN dmth ti me kriju server ( Counter Strike 1.6)....

1. Downloadoje amxmodx pi
Kodi:

www.amxmodx.org/downloads.php

Qele edhe instaloje normal next next install, tona kur t'instalohet t'vet me qel 1 installer tjeter, qele at, bone next, tona kur tdalin nja 3-4 sene mi zgedh truse Select Mod Directory, kur tdale 1 dritare e vogel per me gjet naj folder, gjeje folderin cstrike, tona aty te Game, zgedhe Counter-Strike, edhe truse OK, tona ajo instalohet.

2. Downloadoje DEATHMATCH pluginin per amxmodx prej:
Kodi:

http://www.bailopan.net/csdm/files/csdm-2.1.1.zip

Qele fajllin me WINRAR edhe boni krejt fajllat extract me naj folder ku t'dush, p.sh me naj follder n'MY Document "deathmatch". Follderin addons e bon copy krejt edhe e bon paste n'cstrike follderin tan. Edhe instalohet DEATHMATCH PLUGINI.

3. Downloadoji botat podbot prej:
Kodi:

http://filebase.bots-united.com/index.php?action=download&id=401

Qele fajllin e downloadum me WINRAR. Follderin "podbot" bone copy edhe bone paste te "addons" follderi qi gjindet te "cstrike". Tona shko te "addons/metamod/plugins.ini" edhe bone paste qiket fjali krejt komplet (PA THOJZA)

Mesim Instalimi Serverit CS 1.6 NoSteam (Linux)Cka duhet te kemi per me ba nje Counter-Strike 1.6 Linux Server?
- nje computer qe ka linux (root) direct access ose ssh access
- privilegjin per Root
- internet konekcione (mas pakti 100kB/s shpejtesi)
- 1-2 GB hapesire ne disk
- wget, screen dhe text ndryshuas (pico, nano, vi ose mcedit)
Shkarkimi I file-ave

Hyjm ne root dhe bejm nje direktorium:
mkdir /usr/hlds
cd /usr/hlds
Ateher shkarkoje keto file:
- HldsUpdateTool
wget http://www.steampowered.com/download/hldsupdatetool.bin
- NoSteamAuthEngines
wget http://www.cstrike.ro/cstrike_files/engine.v15.tgz
- AdminMod + MetaMod
wget http://ovh.dl.sourceforge.net/source...0-linux.tar.gz
- StatsMe
wget http://ovh.dl.sourceforge.net/source....3-cstrike.zip

Instalimi I Serverit

1. Kalo ne kete direktorium (ate qe krijove me pare) /usr/hlds duke I pasur ato filet qe I downlodove. Ja fillojme me hldsupdatetool.bin:
chmod +x hldsupdatetool.bin
./hldsupdatetool.bin
Pas kesaj komand duhet te jet nje file I ri me emrin steam.
2. Fillojm instalimin e serverit:
./steam -command update -game valve -dir .
Nese update funkcionon, shkruaje edhe nje her komanden. Nvaret nga shpejtesia e internet konekcionit, komanda do te zgjas disa miuta dhe kur te perfundohet do te dalin keshtu: HLDS installation up to date
3. Instalimi I Counter-Strike mod
./steam -command update -game cstrike -dir .
Perserinvaret nga internet konekcioni juaj, , komanda do te zgjas disa miuta dhe kur te perfundohet do te dalin keshtu: HLDS installation up to date

Bere Patch serverit per te NOSTEAM klienta

Patch-I behet me kete komande:
rm -rf engine_amd.so
rm -rf engine_i486.so
rm -rf engine_i686.so
tar xfvz engine.v15.tgz

server.cfg konfigurimi

Ne /usr/hlds/cstrike direktoriumin, keni nje server.cfg file te cilin ne e hapim me pico, nano, mcedit, vi ose ndonje tjeter Linux text ndryshuas
Ate cka ke aty zevendose me kete text ketu.

AdminMod instalimi

Extraktoje AdminMod ku de deshironi ne hard diskun.
Vazhdoje kete hap per te konfiguruar

Add/Remove Admina

Cele users.ini duke perdorur pico, nano, mcedit ose vi text ndryshuasit. Shkruaj posht emrin edhe passwordin e adminit, vezhduar nga lively I accessit te serverit. Le te themi se duam me krijua nje livel maximum me nje admin I quajtur mix2mix dhe passwordi mix2mix1234. Shkruaje keshtu ne users.ini file:
mix2mix:mix2mix1234:131071

StatsMe

Extraktoje statsme-2.8.3-cstrike.zip ne C:\HLDS\cstrike direktoriumin. Shko ne C:\HLDS\cstrike\addons\metamod direktoriumin dhe hape plugins.ini me TextPad ose WordPad. Dhe e futni keta: win32 addons\statsme\dlls\statsme_mm.dll
Shko ne C:\HLDS\cstrike\addons\statsme dhe hape statsme.cfg me TextPad ose WordPad. Modifikoje sm_menupassword prej r3wt me nje password tjeter. Per te hyre ne loje duhet te shkruar ne sekcionin e komandave te CS statsme_menu password_from_statsme.cfg.cfg per te ndryshuar rregullimet e fundit.
/rank and /top10

Hape statsme.cfg dhe ndryshoje sm_storebyauth prej 1 ne 0.
Secure server

Eshte me rendesi me pas nje server jot e sigurt per shum shkaq. Per tab ere ate hajt ne C:\HLDS\cstrike dhe hape liblist.gam me TextPad ose WordPad. Modifikoje secure prej 1 ne 0. Ruaje dhe del.
Startoje Serverin

Ndryshoje direktoriumn ne /usr/hlds duke eksekutuar komanden:
./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2
Gjithashtu per ta startuar serverin beje kete komand:
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2
Kjo komand starton serverin ne baze. Per te fiksuar perseri shkruaje:
screen -r hlds
Per ta transmetuar perseri ne propreritetin baze, Shtype ctrl button dhe shkronjen A prej tastatures dhe mbas atyj shkele buttonin D.
Nese don qe serveri juj se startojnene gjith Linux server boot, ju duhet te ctoni keto linja textit ne /etc/rc.local file:
cd /usr/hlds
screen -A -m -d -S hlds ./hlds_run -game cstrike +ip ip.de.internet +sv_lan 1 -nomaster +maxplayers 18 +map de_dust2.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ndrro Bacground ne CS
Ne Kete tuto do te mesoni se qysh te
ndryshojm Background en CS !!

P  .sh ju e keni kshtu Background:   

                                                       e kini deshir me e bo psh:

Tash shkojm e shkarkojm Menu Backgroud
nese doni tjeter ather hini www.csbanana.com kini plot

tash vazhdojm--->

E shkarkojm ja bojm te gjithqve fajllave copy shkojm My computer>Discu C(ose D qaty ku e kini instalu cs).program files>valve>cstrike>resource>background edhe e boni PASTE

Hini n CS e kini t'ndrrume...

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Si te bejme admina me AMXMODX


- Shkojm ne "cstrike\addons\amxmodx\configs\" dhe e hapim fajllin me emrin "users.ini"

- Pasi e hapim do te shihni kete :

Admin account levels and flags :
; Access flags:
; a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands)
; b - reservation (can join on reserved slots)
; c - amx_kick command
; d - amx_ban and amx_unban commands
; e - amx_slay and amx_slap commands
; f - amx_map command
; g - amx_cvar command (not all cvars will be available)
; h - amx_cfg command
; i - amx_chat and other chat commands
; j - amx_vote and other vote commands
; k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command)
; l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command)
; m - custom level A (for additional plugins)
; n - custom level B
; o - custom level C
; p - custom level D
; q - custom level E
; r - custom level F
; s - custom level G
; t - custom level H
; u - menu access
; z - user (no admin)

; Account flags:
; a - disconnect player on invalid password
; b - clan tag
; c - this is steamid/wonid
; d - this is ip
; e - password is not checked (only name/ip/steamid needed)

Admin account examples :
; Format of admin account:
;

; Examples of admin accounts:
; "STEAM_0:0:123456" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce"
; "123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
; "My Name" "my_password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
Atention !You don`t have to set all the acces levels to every admin !
If you want to see the commands you have acces to, join the game and console type amx_help . The first 10 commands will show . Next, type amx_help 11 , amx_help 21 , etc..

Seting up the admin password

The line should look like this :
"Name" "password" "abcde….." "a" . As you see the account flag changed to “a” .Your admins will have to console type setinfo_pw password , before they connect to your server .

example:


"admin nickname" "admin password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"

- Per te shtuar admin shkoni ne fund te fajllit siq e shihni te example ne fund

- te "admin nickname" shenojm emrin e adminit

- te "admin password" passwordin e adminit

- ndersa ""abcdefghijklmnopqrstu" jon acesat te cilet ju deshironi tja jepni adminit , funksionin
e tyre mund ta shihni me lart qdo shkronj paraqet disa acese te cilat i keni me lart

- Ndersa "a" mos e leni siq eshte

- I ruajm te dhenat dhe e mbyllim fajllin

- E ndrrojm mapin ne server dhe do te shihni qe admini eshte shtuar

- Per tu bere login shkoni keshtu e shenoni ne consolen e CS :
name "emri i adminit"
setinfo _pw passwordi

-Hyni ne server dhe admini eshte i gatshem

-Kujdes nese nuk e keni shkruar passwordin mir server nuk do tju lere te hyni.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Si te instalom SXE ne CS Server


- Se pari shkojm ne www.sxe-anticheat.com klikojm ne "DESCARGAS" pastaj e shkarkojm WIN SERVER x.x.x.x
( x paraqet versionin ) duke klikuar prap "DESCARGAS"

- Pas shkarkimit e boni EXTRACT (Klikojm me tastin e djatht mbi file dhe pastaj EXTRACT HERE)

- Pas extratimit do te shihni nje follder me emrin "sXeInjectedServerx.x.x.xforWindows"

- Brenda follderit do te shihni nje file me emrin "sxei_mm.dll" e bojm copy ket file dhe shkojm e bojm paste
ne "cstrike\addons\sxei\dlls" ( shembull : C:\ProgramFiles\Valve\cstrike\addons\sxei\dlls )

- Tani shkojm ne "cstrike\addons\metamod" dhe e hapim nje file me emrin "plugins" e hapim dhe ja shtojm kete :

; sXe Injected
win32 addons\sxei\dlls\sxei_mm.dll

- E mbyllim fajllin dhe i ruajm te dhenat e shtuara

- Ne qoft se nuk e keni metamod te instaluar ather download :
http://ovh.dl.sourceforge.net/source...d-1.19-win.zip
e bojm extract dhe pastaj follderin metamod e bojm copy e qesim paste ne "cstrike\addons"

- E ristartojm serverin dhe do ta shihni qe SXE eshte instaluar

- Kur te ndrrohet SXE ( kur te ndrrohet versioni ) vetem e ndrroni mapin dhe behet update automatikisht.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Si te instalojm STATSME ne CS Server


- E shkarkojm STATSME :
      http://www.mediafire.com/?h1prm8nv7tn

- E boni extract ose unzip pastaj e boni copy follderin e STATSME dhe e qitni paste ne
"\cstrike\addons\"

- Pastaj shkoni ne "\cstrike\addons\metamod\" dhe e hapni plugins.ini

- Ne te e shtoni kete tekst :
win32 addons\statsme\dlls\statsme_mm.dll

- Rune dhe mbylleni fajllin .

- Shkoni ne "\cstrike\addons\statsme" dhe hapne me notepad fajllin "statsme.cfg" dhe
gjeni kete tekst : sm_menupassword r3wt

- Tani "r3wt" e ndryshoni e qitni passwordin tuaj pasi pasi juaj do tju nevojitet me von
qe kur te hyni ne cs dhe ne consol e shenoni statsme_menu “passwordi juaj” do tju paraqitet
menuja e statsme ( passwordi juaj shenohet pa “” )

- Tani shkoni ne "\cstrike\addons\statsme" dhe me notepad e hapni "scriptpacks.cfg"

- Pasi ta hapni tekstin scriptat qe doni ti aktivizoni jau fshini perpara "//" ndersa
ata te cilet nuk doni ti aktivizoni i leni me "//"

Contact:
Prishtina, Republic of Kosovo
kosovastrike@live.com

All Rights Reserved
© 2009 KosovaStrike